Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Dinstane lisičarke sa sremušem

Dinstane lisičarke sa sremušem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Dinstane lisičarke sa sremušem
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ovo jelo će vam dokazati zašto pečurke imaju naziv šumsko meso"

Potrebni sastojci

  • lisičarka - 500 g
  • luk - 1 kom.
  • sremuš - 1 veza
  • maslac - 60 g
  • bademovo mleko - 100 ml
  • so
  • biber
  • senf - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Lisičarke očisiti i iseckati. U šerpu staviti maslac, nasuti iseckani luk na kriščice, pa dok se dinsta, dodati lisičarke. DInstati desetak minuta.

Bademovo mleko pomešati sa senfom i preliti preko pečuraka i nastaviti sa dinstanjem. Sremuš oprati i iseckati, pa nakon 5 minuta dinstanja pečuraka koje su u mleku dodati sremuš. Ostaviti da se dinsta i posoliti i pobiberiti.

Kad tečnost ispari pečurke su spremne. Konzumirati tople sa hlebom, pirinčem ili kus kusom - po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: