Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa sremušem i kačkavaljem

Integralni hleb sa sremušem i kačkavaljem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Integralni hleb sa sremušem i kačkavaljem
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusno i zdravo - hleb koji spada u ovu kategoriju"

Potrebni sastojci

  • ječmeno integralno brašno - 250 g
  • pšenično brašno - 300g
  • voda - 300 ml, mlaka
  • kvasac suv - 1 kom.
  • so - 1 k.k.
  • šećer - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 1 s.k.
  • jaje - 1 kom.
  • maslac - 30 g
  • sremuš - 1 veza
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac, šećer i malo mlake vode pomešajte i ostavite da odstoji.

Za to vreme stavimo brašna oba u dublji sud. U posebnoj posudi umutite jaja. Sremuš oprati i iseći na listiće.

Kad se kvasac aktivira, sipajte ga u ostalo brašno, zamesite i prelijte sa ostalom vodom.Testo posolite.

Umesite testo, pa naspite ulje i jaja. Zamesite opet testo, pa iseckajte komadiće maslaca nad testom i premesite opet testo.

Dodajte sremuš, sjedinite ga sa testom i ostavite da odstoji 1-2 sata.

Testo sipati u pleh, oblikovati po plehu. Kačkavalj iseći na komade i zabadati u testo. Zagrejte rernu i pecite na 200 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Mirković
Ivana Mirković
Divno, svaka čast.
05.04.2021 17:43
1
Prikaži sve komentare