Način pripreme
Kalup za tortu (24 cm) obložite papirom za pečenje, a ivice namažite maslacem.
U posudu blendera stavite keks, pistaće i rastopljeni kravlji maslac. Promešajte dok ne dobijete vlažan pesak.
Sipajte u pleh i pritiskajte dnom čaše da dobijete stabilnu osnovu. Za čiz krem rikotu i maskarpone dobro pomešajte sa šećerom u prahu i vanilom.
Dodajte trešnje, isečene na četvrtine, isečenu crnu čokoladu i želatin, rastopljen na pari.
Sipajte smesu na osnovu od keksa. Desert stavite u frižider da se stegne. Sastojke za čokoladnu glazuru stavite u kaserolu. Ugrejte na umerenoj vatri i mešajte dok ne dobijete gladak krem.
Glazuru ostavite da se ohladi 10-15 minuta i polovinu sipajte preko čizkrema, poravnajte. Stavite u frižider da se stegne.
Čizkejk izvadite iz kalupa i prelijte preostalom glazurom, prethodno ugrejanom, da se rastopi.
Kolač ukrasite celim trešnjama i iseckanim pistaćima po želji. Ostavite da se ohladi i spremno je za serviranje.