Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čizkejk od tređanja sa čokoladnom glazurom

Čizkejk od tređanja sa čokoladnom glazurom

Iliana BalkanskaIliana Balkanska
Početnik
163634
Čizkejk od tređanja sa čokoladnom glazurom
Fotografije: Iliana Balkanska
1 / 4
08/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Kada pravite nešto sa mnogo ljubavi, videće se odlični rezultati - evo ga i ukusan dokaz za to"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • keks - 200 g
  • pistaći - 50 g, oljušteni, pečeni
  • kravlji maslac - 100 g, rastopljen
  • za čizkejk
  • rikota - 250 g
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 60 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • trešnje - 150 g, očišćene od koštica
  • želatin - 10 g
  • voda - 50 ml, hladna
  • za čokoladnu glazuru
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna, mlečna
  • čokolada - 200 g, prirodna
  • kravlji maslac - 30 g
  • dodatno
  • trešnje - 8 - 10 komada, sa drškama
  • pistaći - isečeni sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za tortu (24 cm) obložite papirom za pečenje, a ivice namažite maslacem.

U posudu blendera stavite keks, pistaće i rastopljeni kravlji maslac. Promešajte dok ne dobijete vlažan pesak.

Sipajte u pleh i pritiskajte dnom čaše da dobijete stabilnu osnovu. Za čiz krem rikotu i maskarpone dobro pomešajte sa šećerom u prahu i vanilom.

Dodajte trešnje, isečene na četvrtine, isečenu crnu čokoladu i želatin, rastopljen na pari.

Sipajte smesu na osnovu od keksa. Desert stavite u frižider da se stegne. Sastojke za čokoladnu glazuru stavite u kaserolu. Ugrejte na umerenoj vatri i mešajte dok ne dobijete gladak krem.

Glazuru ostavite da se ohladi 10-15 minuta i polovinu sipajte preko čizkrema, poravnajte. Stavite u frižider da se stegne.

Čizkejk izvadite iz kalupa i prelijte preostalom glazurom, prethodno ugrejanom, da se rastopi.

Kolač ukrasite celim trešnjama i iseckanim pistaćima po želji. Ostavite da se ohladi i spremno je za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: