Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk sa slatkom od jagoda i čokoladnom glazurom

Čizkejk sa slatkom od jagoda i čokoladnom glazurom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Čizkejk sa slatkom od jagoda i čokoladnom glazurom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Pravi raskoš je ovaj čizkejk!"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keksići - 2 pakovanja /330 g/
  • kravlji maslac - 125 g
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • orasi - 100 g, mleveni
  • Krem
  • pavlaka - slatka, 1 pakovanje
  • maskarpone sir - 150 g, mut se miskerom
  • slatko od jagoda - 1 teglica
  • želatin - 1 komad
  • Čokoladna glazura
  • čokolada - 100 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • kravlji maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za moj čizkejk sa maskarpone sirom sastojci za koru se pomešaju (keksići se izmrve) i raspoređuju se na dno kalupa za torte, pritiskaju se lepo. Stavljaju se u frižider i za to vreme se priprema krem sa maskarpone sirom.

Mikserom se muti pavlaka i maskarpone, dodaju se slatko od jagoda, želatin, pripremljen prema uputstvima sa pakovanja. Sipa se na koru i ponovo u frižider.

Sastojci za glazuru se tope na vodenoj pari i raspoređuju se kada se ohladi na već stegnuti krem.

Čizkejk sa slatkog od jagoda i čokoladnom glazurom je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: