Način pripreme
Bataci se stavljaju u keramički kalup, poklapaju se i odmzrnu se 24 minuta na 180 vati. Ostavljaju se da odstoje 15 minuta.
Mažu se dobro sa svih strana uljem i maslacem, poklapaju se i drže se 20 minuta na 600 vati, a za to vreme se okreću jednom.
Serviraju se sa krompir salatom i povrćem.
Beleška:
Po želji pre pečenja možete da pospete batake istucanim belim lukom ili namrljvenim začinima (origanom, čubrom i drugo).
Ako imate kombinovanu mikrotalasnu, uključitegril triminuta pre kraja. Tako ćete dobiti hrskvau crvenu koricu.
Bataci u mikrotalasnoj mogu da se spreme i na sledeći način: peku se 6 minuta na 600 vati i dopeku se 20 minuta na 180 vati.
Vreme: 24 minuta na 180 vati, 20 minuta na 600 vati, 15 minuta odmor.