Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Tamni sos u mikrotalasnoj pećnici

Tamni sos u mikrotalasnoj pećnici

Mario NikolovMario Nikolov
Početnik
214
Tamni sos u mikrotalasnoj pećnici1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Prelijte omiljene šnicle od svinjetine ovim sosom, za još bolji ukus i miris"

Potrebni sastojci

  • maslac - 25 g (ili margarin)
  • crni luk - 1 glavica
  • brašno - 25 g
  • bujon - 400 ml, od mesa
  • paradajz pire - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac, zajedno sa naseckanim lukom stavite u plastičnu posudu i zagrejte sve 2 minuta na 600W.

Uz neprestano mešanje dodajte brašno, bujon i paradajz pire.

Posolite i dodajte biber, poklopite i zagrejte 3 minuta na 600W, uz povremeno mešanje - 2 do 3 puta.

Napomena: Tamnii sos se može začiniti crvenim vinom, belim lukom, selenom, bosiljkom, ruzmarinom ili paštetom od sardina.

Vreme pripreme: 5 minuta

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: