Način pripreme
Pre nego što počnete da pravite veganski maslac, da napomenemo da je bolje da kokosovo ulje nema mirisa. Mora biti hladno presovano, ali bez mirisa kokosa. Ako ga ne možete pronaći, možete koristiti i ono sa mirisom, ali će i vaš maslac imati miris.
Maslinovo ulje koje se koristi za ovaj recept takođe treba da bude hladno
presovano.
Druga stvar koju želimo da napomenemo je da ulje avokada nije obavezno, ali daje prijatan ukus.
Ako nećete koristiti ovo ulje, onda umesto 1 kašike maslinovog ulja stavite 2 kašike.
Pa krenite - kokosovo ulje istopite da bude tečno, na slaboj vatri.
Za to vreme pomešajte sojino mleko, so i sirće i stavite ovu smesu na stranu oko 10 minuta.
Pripremite blender u koji ste stavili sve sastojke - sojino mleko, rastopljeno kokosovo ulje, maslinovo ulje, ulje avokada i kvasac.
Uključite blender na 1-2 minuta, sve dobro izmešajte.
Smesu sipajte u kalupe (kakve sami želite) i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
Ovo je ceo recept - vrlo lagan, vrlo brz i ukusan veganski maslac. Maslac se čuva u frižideru.
Prijatno!