Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Meze»Pečeni svinski škembići

Pečeni svinski škembići

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Pečeni svinski škembići
Fotografije: Anika Voit
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Ukusno meze od pečenih svinjskih škembića, koje možete da jedete i toplo i hladno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko škembe - 500 g
  • pečurke - 6 komada
  • luk - 2 komada, star luk
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 100 ml
  • kačkavalj - za posipanje
  • so
  • biber
  • čubar - po ukusu
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodna priprema uksnog mezea uključuje kuvanje škembeta.

Stavite ga u blago posoljeno vodu i kuvajte dok ne bude gotovo. Potrebno je da možete da ga bocnete jednostavn viljuškom. Može da oduzme oko 2-3 sata.

Čim je gotovo isplaknemo ga hladnom vodom i isečemo na parčiće.

Očistimo i isečemo na sitno luk, beli luk i pečurke. U malo masnoće ih dinstamo dok ne omekšaju. Dolivamo malo čašu vina i vode.

Mešamo i dodajem isečene škembiće. Začinjavamo solju i biberom po ukusu.

Dodajemo i suvi čubar.

Mešamo i ostavljamo oko 20-30 minuta na srednjoj vatri.

Čim tečnost već uvri prebacujemo škembe u rernu u posudu za pečenje i stavljamo u zagrejanu rernu. Pečemo pola sata.

Izvadimo posudu. Posipamo sa malo narendanog kačkavalja i vraćamo nazad na novih 10 minuta.

Pečeni svinjski škembići mogu da se jedu kako topli, tako i hladni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: