Način pripreme
Operite i očistite goveđe škembe. Ako postoji neprijatan miris, možete ga potopiti u hladnu vodu sa malo sirćeta oko 15-20 minuta, a zatim dobro oprati.
Kuvajte škembe u ekspres loncu oko 60-90 minuta ili dok ne omekša. Kad je spremno, isecite ga na trake ili komadiće. Očistite pečurke i isecite ih na kriške.
Istopite polovinu maslaca u šerpi, dodajte izgnječeni beli luk, dodajte škembiće, promešajte i dodajte pečurke.
Začinite solju, biberom, alevom paprikom, dodajte preostali maslac, malo vode, promešajte i pržite dok pečurke ne budu gotove.
Prebacite jelo u pleh, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok kačkavalj ne omekša i ne uhvati lepu boju.
Škembiće služite tople.
Teleći škembići sa pečurkama u rerni su prava mala fantazija.
Prijatno!