Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečena pileća krilca sa aromatičnim krompirićima

Pečena pileća krilca sa aromatičnim krompirićima

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Pečena pileća krilca sa aromatičnim krompirićima
Fotografije: Genoveva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Ekonomično i bez kompromisa sa ukusom - izbor praktične domaćice"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg, gornji deo (batačić)
  • Za marinadu pilećih krilaca
  • beli luk - 3 čena
  • biber
  • aleva paprika
  • senf - 3 kašike
  • soja sos
  • ulje
  • so
  • krompir - 1 kg
  • ruzmarin
  • čubar
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
  • pivo - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca se mariniraju sa solju, biberom, alevom paprikom, soja sosom, senfom, pasiranim belim lukom i uljem.

Ostavljaju se tako da se mariniraju bar 2 sata - što više to će biti ukusniji.

Nakon što se dobro začine, pileća krilca se stavljaju u posudu za pečenje da se ispeku, pri čemu se dodaje 100 ml piva i voda, tek toliko da se prekrije dno posude za pečenje.

Krompir se seče na kolutove i u njih se dodaju so, aleva paprika, čubar, ruzmarin i ulje.

Pronešaju se dobro i u njih se dodaje drugih 100 ml piva i voda da prekrije dno.

Aromatični pečeni krompirići se ostavljaju da se dobro zapeku.

Na kraju se pečena piletina servira sa aromatičnim krompirićima.

Pečena pileća krilca sa aromatičnim krompirićima su velika đakonija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: