Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Posne vanilice sa praškom za pecivo

Posne vanilice sa praškom za pecivo

Posne vanilice sa praškom za pecivo
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Post ili ne, duša želi nešto slatko, zato vam predlažemo da probate ove raskošne posne vanilice sa praškom za pecivo"

Potrebni sastojci

  • ulje - 100 ml
  • domaće vino - 150 ml
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu - 2 supene kašike, za testo
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 3 - 4 supene kašike, za posipanje
  • ratluk - 1 kutija
* merne jedinice

Način pripreme

Svako parče ratluka isecite na 4 dela. U sredinu brašna sipamo vino, ulje, šećer u prahu i vanilu. Dobro promešajte i dodajte prašak za pecivo, ponovo promešajte.

Kad dobijete loptu od testa, premesite sa malo brašna, dobijate elastično testo kao plastelin, ne lepi se.

Podelite na dva dela, oblikujte fitilj i isecite na 10-12 delova. Svako parče testa spljeskajte, stavite parče ratluka i oblikujte lopticu.

Poređajte na papir za pečenje ili silikonsku podlogu - koja se ne lepi.

Pecite vanilice u rerni 15-20 minuta. Izvadite na papir, posut sa 1-2 supene kašike šećera u prahu, odozgo pospite preostalim šećerom.

Veoma ukusne posne vanilice lake za pripremu.

Možete ih čuvati u kutiji do 7 dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: