Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Aromatični francuski petlovi

Aromatični francuski petlovi

AtanaskaAtanaska
Početnik
26466
Aromatični francuski petlovi
Fotografije: Atanaska
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Krhki i ozuzetno ukusni francuski petlovi, čija će vas aroma zavesti na prvi udisaj"

Potrebni sastojci

  • francuski petlovi - 2 komada
  • pomorandže - 2 komada
  • maslac - 2 kašike
  • soja sos - 4 kašike
  • belo vino - 100 g
  • pečurke - mala tegla
  • biber
  • aleva paprika
  • origano
  • so
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo marinadu od jedne pomorandže (iscedi se) i svih ostalih sastojaka.

Preostalu pomorandžu isečemo na četiri dela, stavljamo po jedno parče unutar petla i malo pečuraka.

Ostale pečurke i pomorandžu stavljamo oko petla. Ostavljamo ga jedan sat da se marinira. Uvijamo posudu folijom.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni jedan sat, nakon toga otkrivamo i pečemo dok ne postane zlatasto sa obe strane.

Aromatični francuski petlovi su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: