Francuski hleb

04/08/2017
"Hrskav francuski hleb - savršen za jelo ili za pripremu sendviča "
Priprema80 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 343
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 20 g
  • so - 2 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • voda - 530 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • mleko - 1 supena kašika, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom.

Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15 minuta.

Oblikuju se fitilji dužine oko 55 cm, ili dužine koliki nam je pleh. Ostavljamo da nadože 40-45 minuta. Pečemo u ugrejanoj rerni na 230-250 stepeni 20-25 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar