Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći batačići u paradajz sosu

Pileći batačići u paradajz sosu

Pileći batačići u paradajz sosu
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Sa hrskavom koricom i aromatičnim sosom - šta više može da želi čovek od jednih pilećih bataka"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg, donji
  • paradajz pire - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • čubar
  • so
  • suva smesa za pohovanje
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - ili sveža mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite na sitno.

Zagrejte ulje u posudi za pečenje u rerni i dodajte luk. Kuvajte dok luk ne postane prozračan. Dodajte paradajz pire, začinite solju i šećerom. Promešajte i kuvajte u rerni 4-5 minuta. Sipajte šolju tople vode.

Očistite pileće batake i uvaljajte ih u suv poh. Poređajte ih u posudu za pečeneje preko paradajz pirea.

Pecite dok ne dobijete zlatastu preplanulost nakon čega možete da okrenete batake i sa druge strane.

Nakon što ponovo dobiju zlatastu boju, a paradajz sos ostane na masnoći, jelo je gotovo.

Pospite čubrom i svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: