Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Arančini u paradajz sosu

Arančini u paradajz sosu

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
941822334
Arančini u paradajz sosu
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 2
24/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ostaćete bez reči od ukusa ovih arničina u paradajz sosu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g (ja koristim Arborio)
  • parmezan - 30 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 3 komada
  • kurkuma
  • topljeni sir - 120 g (miks sireva)
  • pileći bujon
  • brašno
  • prezle
  • Za sos
  • sok od paradajza
  • paprike - 2 komada
  • so
  • crni biber
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Blago sam propržila sitno iseckani luk i pirinač. Nakon toga sam ih skuvala tako što sam umesto vode sipala pileći bujon i kurkumu.

Kada je bio gotov, sipala sam jedno pakovanje parmezana (100 g) i 2 jaja. Dobro sam izmešala i ostavila sam da se ohladi.

Za nadev sam koristila različite vrste topljenog sira. Uzimamo malo pirinča i raspoređujemo po dlanu. Unutra stavljam topljeni sir i oblikujem kao lopticu. Uvaljam u umućena jaj i prezle.

Jedna polovina arančinija je stajala u zamrzivaču na 15 minuta i nakon toga su bili isprženi u dobro zagrejanom ulju koje ih je gotovo pokrivalo. Nakon toga sam ih vadila rešetkastom kašikopm i ostavila sam na kuhinjuskom ubrusu.

Druga polovina je ostala u zamrzivaču do druge večeri i tada sam ispržila - moji ljudi su rekli da više vole one koji su odstajali 1 dan i 1 noć u zamrzivaču.

Sos:

Sipala sam veoma sitno iseckane paprike i propržila sam blago u multikukeru Philips. Dodala sam sos paradajz i sve začine. S obzirom na to da mi je bilo tečno, dodala sam brašno, blago da se zgusti.

Servirala sam arančine u paradajz sosu sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: