Način pripreme
Blago sam propržila sitno iseckani luk i pirinač. Nakon toga sam ih skuvala tako što sam umesto vode sipala pileći bujon i kurkumu.
Kada je bio gotov, sipala sam jedno pakovanje parmezana (100 g) i 2 jaja. Dobro sam izmešala i ostavila sam da se ohladi.
Za nadev sam koristila različite vrste topljenog sira. Uzimamo malo pirinča i raspoređujemo po dlanu. Unutra stavljam topljeni sir i oblikujem kao lopticu. Uvaljam u umućena jaj i prezle.
Jedna polovina arančinija je stajala u zamrzivaču na 15 minuta i nakon toga su bili isprženi u dobro zagrejanom ulju koje ih je gotovo pokrivalo. Nakon toga sam ih vadila rešetkastom kašikopm i ostavila sam na kuhinjuskom ubrusu.
Druga polovina je ostala u zamrzivaču do druge večeri i tada sam ispržila - moji ljudi su rekli da više vole one koji su odstajali 1 dan i 1 noć u zamrzivaču.
Sos:
Sipala sam veoma sitno iseckane paprike i propržila sam blago u multikukeru Philips. Dodala sam sos paradajz i sve začine. S obzirom na to da mi je bilo tečno, dodala sam brašno, blago da se zgusti.
Servirala sam arančine u paradajz sosu sa sitno iseckanim peršunom.