Način pripreme
Izlomite čokoladu na male štangle i rastopite na pari. Ostavite sa strane dok se ne ohladi malo.
Umutite jaja sa dve vrste šećera dok ne dobijet gustu penu. Dodajte hladnu tečnu čokoladu i rastopljeni maslac.
U delovima dodajte prethodno prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mešajte dok ne postane homogena i pokrijte posudu streč folijom. Stavite u frižider da se stegne.
Od hladne čokoladne smese uzmite po malo i oblikujte loptice da budu težine oko 20 grama.
Imajte u vidu da se smesa lepi, tako da posipajte ruke brašnom s vremena na vreme.
Poređajte čokoladne keksiće u pleh, obložen papirom za pečenje, ostavite razmak između.
Pecite keksiće u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni (bez ventilatora). Nakon oko 10-12 minuta su gotovi i možete ostaviti na rešetku da se ohladi.
Raspuknuti čokoladni keksići su veoma ukusni!