Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Ispucali Kolačići»Raspuknuti keksići od kikirikija

Raspuknuti keksići od kikirikija

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Raspuknuti keksići od kikirikija
Fotografije: Liudmila
1 / 4
15/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Na dodir su meki, ali ako se prepeku kikiriki raspuknuti keksići će postati mnogo tvrdi."

Potrebni sastojci

  • šećer - oko 100 g ili po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • kikiriki puter - 1 supena kašika, puna
  • prašak za pecivo - 10 g
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1, 5 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jedno jaje sa šoljom šećera, 100 g šećera, dodajemo supenu kašiku punu kikiriki putera, 50 ml ulja i jedan prašak za pecivo.

Sve dobro promešamo viljuškom. Dodajemo bršano, kod mene je to šolja i po, polja je od 200 ml.

Treba da dobijemo meko testo koje se ne lepi.

Ostavljamo da stoji 15-20 minuta i oblikujemo loptice veličine oraha.

Potapamo kikiriki keksiće u šećer i poređamo u pleh iz rerne bez papira za pečenje, masni su i nema problema.

Pečemo raspuknute keksiće u umerenoj rerni dok ne budu gotovi. 180 stepeni bez ventilatora i gotovi su kada malo promene boju.

Na dodir su mekani, ali ako se prepeku raspuknuti keksići od kikirikija će biti mnogo tvrdi.

Idealni su uz kafu popodne, za kancelariju ili piknik i usput.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: