Način pripreme
U posudu se sipaju začini i sitno isečen beli luk. Dodaje se 70-100 g maslinovog ulja i promeša se. U smesu se stavlja pileći file i meša se dok se ne pokrije svo meso. Sačuvajte smesu nakon vađanje mesa za posle.
U prethodno zagrejan tiganj se stavljam meso i kuva se dok ne postane zlatasto. Nakon toga se vadi u odvojenu posudu u iskida se rukom na vlakna.
U međuvremenu u tiganj se dodaje sačuvana smesa od začina, dodaje se šećer, limeta i kašika paradajz pirea i stavljaju se iskidana vlakna pilećeg mesa. Kuva se oko 10-15 minuta.
U odvojenu staklenu posudu se stavlja na kocke isečen crveni luk, paradajz i iseckan mladi luk.
Za serviranje takosi se zagrevaju u rerni 10 minuta na 150 stepeni. Nakon vađenja, u takos se poređa kašika prženog pilećeg mesa, kačkavalj i salsa od luka i paradajza.
Pileći takosi sa čedrom mogu da se spreme i sa meksičkim tortiljama.