Način pripreme
Očistite i isecite luk na sitno i šargarepu na male kocke. Izdinstajte ih u jako zagrejanoj masnoći dok potpuno ne omekšaju. Dodajte u njih spanać isečen na sitno, posolite, dodajte biber i izdinstajte ponovo.
Stavite pileće šnicle na prozračnu foliju posolite i pospite biberom. Preko svake šnicle stavite po jedno parče čedra, preko njega stavite smesu od spanaća i na kraju male parčiće mocarele.
Uvijte svaku šniclu u rolnicu i fiksirajte krajeve čačkalicom. Uvijte svaku rolnicu sa po dva parčeta pršute.
Poređajte u podmazanu posudu za pečenje zajedno s krompirom (koji ste prethodno oljuštili, isekli i začinili začinima) i uvijte folijom.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 60 minuta pod folijom, nakon toga je sklonite i dopecite još 15 minuta.