Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Takos»Pileći takosi sa čedrom

Pileći takosi sa čedrom

SotiroffSotiroff
Početnik
9118
Pileći takosi sa čedrom
Fotografije: Sotiroff
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Vreme je za filmsko popodne sa punom porcijom pilećih takosa"

Potrebni sastojci

  • kumin - 15 g
  • so - 15 g
  • aleva paprika - 15 g
  • biber - 15 g
  • beli luk
  • origano - 15 g
  • limeta - 1 komad
  • pileći file - 1 kg
  • takosi
  • šećer - 1 prstohvat ili po ukusu
  • paradajz - 2 komada
  • mladi luk - 1 struk
  • crveni luk - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašika
  • čedar - ili kačkavalj
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se sipaju začini i sitno isečen beli luk. Dodaje se 70-100 g maslinovog ulja i promeša se. U smesu se stavlja pileći file i meša se dok se ne pokrije svo meso. Sačuvajte smesu nakon vađanje mesa za posle.

U prethodno zagrejan tiganj se stavljam meso i kuva se dok ne postane zlatasto. Nakon toga se vadi u odvojenu posudu u iskida se rukom na vlakna.

U međuvremenu u tiganj se dodaje sačuvana smesa od začina, dodaje se šećer, limeta i kašika paradajz pirea i stavljaju se iskidana vlakna pilećeg mesa. Kuva se oko 10-15 minuta.

U odvojenu staklenu posudu se stavlja na kocke isečen crveni luk, paradajz i iseckan mladi luk.

Za serviranje takosi se zagrevaju u rerni 10 minuta na 150 stepeni. Nakon vađenja, u takos se poređa kašika prženog pilećeg mesa, kačkavalj i salsa od luka i paradajza.

Pileći takosi sa čedrom mogu da se spreme i sa meksičkim tortiljama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: