Način pripreme
1. Stavite listove želatina da se hidriraju u hladnoj vodi koliko je naznačeno na pakovanju.
2. Zagrehte blago 60 ml vode (do 60 stepeni) i rastvorite u njih hidrirani želatin. Dobro pormešajte.
3. Ne gubeći vrme, da se želatin ne bi ponovo stvrdnuo, stavite u njega sir (ako nemate neki sir od nabrojani, možete da koristite krem sir) šećer i 250 g šumskog voća (npr. borovnice, maline, kupine, šumske jagode), preostali 50 g sačuvajte za ukras musa.
Promešajte, da se rasporedi želatin, i prebacite brzo u blender. Sameljite smesu da bude glatka.
U slučaju da u šumskom voću ima i kupina, možete prethodno da ih spremite tako što ih sameljete i procedite da se odstrane semenkice.
4. Gotovu voćnu smesu stavite u veliku posudu i stavite u frižider na oko 30 minuta ili dok ne počne da se steže i ne dobije konzistenciju mućene pavlake. Ni u kom slučaju ne čekajte da se potpuno stvrdne.
5. Umutite pavlaku sa esencijom vanile u vazdušasti krem, Budite pažljivi i ovde, jer slatka pavlaka ne treba da se muti kontinuirano jer će se preseći.
6. Stavite umućenu pavlaku u voćnu smesu iz frižidera i mešajte nežno kružnim pokretima špatule.
7. Rasporedite voćni mus u čaše i stavite u frižider na 4 sata.
Pre nego što servirate vanila mus sa šumskim voćem dobro ohlađen, ukrasite izdvojenim šumskim voćem.
Nek vam je slatko!
Komentari