Način pripreme
1. Prvi korak u spremanju vazdušastog musa od vanile je da rastvorite želatin u hladnoj vodu, dok ne nabubri.
2. Za to vreme uzmete jednu posudu. U nju izdvojite belanca od žumanaca. Žumanca sipate u posudu, dodate šećer i pomoću miksera ih umutite dobro dok ne pobele.
3. Uzmete malu šerpu, sipate u nju mleko i stavite je na ringlu na srednju temperaturu. Nakon toga dodajete uz neprestano mešanje smesu od žumanaca. Mešajte dok se ne zgusne.
4. Sklonite sa ringle, dodajete želatin i esenciju vanile i ponovo promešajte.
5. Umutite pavlaku mikserom. Nakon toga je dodajte u već prohlađen krem od vanile i pomoću poslastičarske špatule mešajte samo u jednom pravcu.
6. Sipajte nežan mus od vanile u odgovarajuće čaše i stavite u frižider na 1 sat, pre nego što ga servirate.
7. Možete da ga aranžirate svežim listovima mente, malo čokoladnog sirupa ili svežim voćem (ja sam stavila kriške nektarine i malo smeđeg šećera).
Nek vam je slatko!