Marinirani inćuni sa lovorovim listom i sirćetom
Маринована хамсия с дафинов лист и оцет
bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana Riba»Marinirani inćuni sa lovorovim listom i sirćetom

Marinirani inćuni sa lovorovim listom i sirćetom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Marinirani inćuni sa lovorovim listom i sirćetom
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Probajte ovu mariniranu đakoniju sa inćunima bar 4-5 dana nakon pravljenja - što više stoji, to je ukusnija"

Potrebni sastojci

  • inćuni - 5 kg
  • krupna so - 1 kg
  • sirće - 1 litar, jabukovo
  • voda - 5 litara
  • biber
  • lovorov list
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti od glava i creva.

Pravi se salamura od sirćeta, vode i soli. Riba se stavlja u nju i ostavlja se da odstoji 48 sati.

Nakon što se riba izvadi iz salamure, ostavlja se nekoliko sati ili celo veče da se ocedi.

Poređa se u srednje teglice, tako što se stavljaju po dva lovorova lista i 5-6 zrnca bibera.

Oko litar ulja se stavlja da provri. Ubacuje se jedna korica hleba i kada počne da se prži ulje se isključi.

Ohladnelim uljem se preliva riba u teglicama.

Ukusna marinirana riba je spremna za konzumaciju nakon 4-5 dana. Što više stoji te je ribica ukusnija!

Marinirani inćuni sa lovorovim listom i sirćetom su sjajni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: