Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Voćni kolač Kasna zima

Voćni kolač Kasna zima

Emi AvdjievaEmi Avdjieva
Šegrt
9100
Voćni kolač Kasna zima
Fotografije: Emi Avdjieva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Gotov voćni kolač treba da stoji jednu noć u frižideru pre nego što ga probamo, ali sa ovim raskošnim ukusom i mirisom to bi bilo skoro nemoguće"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • kompot od jagoda - pomorandže - 3 komada
  • banane - 2 komada
  • za krem
  • tečna pavlaka - 400 ml, slatka
  • kiselo mleko - 2 kofice
  • šećer u prahu - 7 - 8 supenih kašika
  • bela čokolada - 200 g
  • želatin - 3 paketa, dr Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo pomorandže i podelimo ih na kriške. Banane isečemo tanko. Voće iz kompota stavljamo u posebnu posudu.

U drugu vleiku posudu izmrvimo keks na male komade i pomešam osa orasima.

Pripremamo krem od pavlake, prvo umutimo pavlaku, dodajemo kiselo mleko i čokoladu, rastopljenu na pari.

Želatin rastvaramo na pari prema uputstvu na pakovanju i dodajemo u krem uz neprestano mešanje.

Sipamo krem i 1 šolju soka iz kompota.

U okrugao kalup sa dnom koje se skida stavljamo malo krema, koliko da pokrije dno i ređamo voće po želji.

Sa strane stavljamo uspravno komade pomorandže, oblikujemo kao ogradu.

Preko tako isečenog voća stavljamo 1/3 krema i preko sipamo polovinu promešani i izlomljenih oraha i keksa.

Odozgo stavljamo polovinu preostalog krema. Ponovo ređamo voće, ovaj put možemo staviti uspravno kriške banane.

Preko njih - krema i preostalih delova keksa sa orasima. Na vrh jednostavnog voćnog kolača stavljamo tanji sloj krema.

Gotov kolač stavljamo u frižider na 1 noć da se stegne.

Nakon što izvadimo gotov hladan i čvrst kolač sa keksom skidamo ivice kalupa i okrećemo voćni kolač Kasna zima na odgovaraju posudu (poslužavnik).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: