Način pripreme
Žumanca odvojiti od belanaca, pa belanca umutiti mikserom u čvrst sneg. Žumanca razmutiti ručnom žicom za mućenje.
U umućena žumanca dodati ulje, 150 ml mleka i izmešati.
Pripremiti dve posude, pa u jednu staviti brašno, vanilin šečer, prašak za pecivo, 3 kašike šećera i izmešati.
U drugu posudu staviti kakao, dodati tri kašike šećera, dve kašike mleka i iznešati viljuškom.
Smesu sa brašnom dodati u smesu sa žumancima i izmešati ručnom žicom za mućenje, pa dodati sneg od belanaca i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedini.
Zatim smesu podeliti na dva dela, pa jedan deo ostaviti takav kakav jeste, a u drugi deo umešati smesu u kojoj je kakao i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Tamnusmesu za kolač (u kojoj je kakao) usuti u uljem podnazan i brašnom posut pekač.
Preko tamne smese rasporediti višnje, a zatim naneti svetlu smesu.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
Pečan kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Mramorni voćni kolač seći na parčad željene veličine, posuti šećerom u prahu i poslužiti.