Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Mramorni voćni kolač

Mramorni voćni kolač

VecaVeca
Šef kuhinje
7123982k3329
Mramorni voćni kolač
Fotografije: Veca
1 / 3
01/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Provereno - odlično se slaže uz popodnevnu kafu."

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • brašno - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • mleko - 150 ml + 2 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • šećer - 6 kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 150 ml
  • Za nadev
  • višnje - 250 g
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po pitrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca odvojiti od belanaca, pa belanca umutiti mikserom u čvrst sneg. Žumanca razmutiti ručnom žicom za mućenje.

U umućena žumanca dodati ulje, 150 ml mleka i izmešati.

Pripremiti dve posude, pa u jednu staviti brašno, vanilin šečer, prašak za pecivo, 3 kašike šećera i izmešati.

U drugu posudu staviti kakao, dodati tri kašike šećera, dve kašike mleka i iznešati viljuškom.

Smesu sa brašnom dodati u smesu sa žumancima i izmešati ručnom žicom za mućenje, pa dodati sneg od belanaca i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedini.

Zatim smesu podeliti na dva dela, pa jedan deo ostaviti takav kakav jeste, a u drugi deo umešati smesu u kojoj je kakao i izmešati ručnom žicom za mućenje.

Tamnusmesu za kolač (u kojoj je kakao) usuti u uljem podnazan i brašnom posut pekač.

Preko tamne smese rasporediti višnje, a zatim naneti svetlu smesu.

Peći 30 minuta na 180 stepeni.

Pečan kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Mramorni voćni kolač seći na parčad željene veličine, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: