Način pripreme
Jaja se umute sa šećerom pa tada ide prašak za pecivo, ja to stavim u ovoj fazi da bude vazdušast kolač, pa dodam otopljeni maslac, dobro promešam.
Dodam dve rendane jabuke, promešam. Sledi brašno, dobro izmešam sve sastojke i pola smese sipam u manji kalup za kolače koji sam nauljila i posula grizom, odlučila sam da eksperimentišem, griz daje malo hrskavi element, ali možete i da ga preskočite. i umesto toga koristite brašno. Slede plave šljive, isečene na kockice, ja sam ih rasporedio po smesi u ravnomernom sloju. Odozgo sam prelila ostatak smese i poravnala kašikom.
Pekla sam na 160 stepeni 25 min ili dok čačkalica kojom probam ne bude suva. Stavljam kalup u zagrejanu rernu.
Gotov voćni kolač sam ohladila i okrenula na poslužavnik. Posula sam ga šećerom u prahu.
Ako volite voćne kolače i volite da eksperimentišete, možete isprobati ovaj recept!
Jesenji voćni kolač je savršen za jednostavnu i ukusnu slatku poslasticu.