Način pripreme
Isecite meso na cele parčiće dužine oko 30-40 cm. Stavite ih da se posole u obilnoj količini morske soli nekoliko dana, do nedelju dana, nakon toga natopite pod blago tekućom vodom 1-2 dana. Probajte za ukus, da bi bilo slano po vašoj želji.
Pomešajte sve odabrane začine i istucajte dobro beli luk u polovini soli. Umutite dobro jaja, koja služe za spajanje i dodajte pastu od belog luka, ponovo promešajte i dodajte začine. Promešajte u homogenu smesu, a sok od limuna koristite da doterate konzistenciju kao kod guste boze.
Dobro osušite parčiće mesa i namažite ih obilno ovom pastom. Probijte ga sa jedne strane i okačite na uzicu na provetrovo mesto na 24 sata. Nakon toga stavite u torbu od gaze da se sačuva od najezde muva. Domaće kajzer sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon otprilike 10 dana.