Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Jednostavno domaće sušeno meso za početnike

Jednostavno domaće sušeno meso za početnike

Jednostavno domaće sušeno meso za početnike
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Isecite na tanko i uživajte u ovom jednostavnom domaćem sušenom mesu uz čašu dobrog vina!"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 3 kg
  • morska so - 1, 5 ili 2 kg
  • začini - gotov miks za sušeno meso
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski vrat na parčiće (oko 250-300 g svaki).

Pospite dno velike posude morskom solju. Poređajte parčiće mesa i pokrijte i dobro solju.

Ostavite tako meso jednu noć.

Sklonite so i operite svako parče mesa pod tekućom vodom.

Ostavite ih 5-6 sati na provetrivom mestu, da se osuše od vode.

Koristim gotov miks za sušeno meso. Uvaljajte svako parče mesa dobro u začine.

Nanižite ih pomoću kanapa i vežite na otkriveno meso. Dobro je da se ne kvase i da protiče vazduh.

Nakon oko dve nedelje vaše jednostavno svinjsko sušeno meso je gotovo.

Možete da stavite sušeno meso u kesu za frižider.

Isecite na tanko i uživajte u jednostavnom domaćem sušenom mesu za početnike i čaši dobrog vina!

Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: