Način pripreme
Tradicionalne puslice obično aromatizujemo vanilom ili uopšte ne koristimo aromu. Ove su malo drugačije, s tim što vanile nema, a na njenom mestu je čitav buket drugih aroma. Na ovaj način vaše puslice će biti različitije i vrlo ukusne.
Za njihovu pripremu nema mnogo razlike od uobičajene metode koju uvek koristimo.
Šećer u prahu vrlo dobro pomešajte sa muškatnim oraščićem, cimetom, karanfilićem i đumbirom - svi bi trebalo da budu fini u prahu.
Ako prosejete sve to kroz sito, biće još bolje.
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete vazdušast sneg i počnite da dodajete mirisni šećer po kašiku, neprekidno muteći.
Ovo će vam dati gušći i sjajniji mereng.
Napunite vreću sa glatkim ili nazubljenim vrhom i špricajte male puslice u pleh prekriven papirom za pečenje.
Ostavite razmak između puslica.
Sve bi trebalo da stanu u velikom plehu za rernu.
Pecite/sušite puslice na 90 stepeni oko 2 sata, a zatim ih ostavite 1 sat u isključenoj rerni.
Najaromatičnije puslice su prekrasne!
Komentari