Način pripreme
Ovaj raskošni slatki rolat se priprema veoma jednostavno i istevremeno je veoma efikasan i odgovarajuć za svaki specijalni povod. Osim kao rolat, smesu možete da predstavite i u obliku domaćih bombona.
Ovaj recept je za posni slatki rolat, veoma pogodan za praznike za vreme kojih se posti.
Prvi korak za njegovu pripremu je da se keksići izdrobe, možete da koristite blender ili da to ručno uradite pomoću oklagije. U keksiće dodajte kakao i šećer. Lepo izmešajte i sipajte vodu kako bi se dobila kaša.
Rasporedite list streč folije, sipajte kašu, ravnomerno rasporedite i pokrijte drugim slojem folije.
Koristite oklagiju kako biste oblikovali savršeni sloj debljine 3 cm.
U posudi pomešajte kokosovo ulje, kokosovo brašno, šećer u prahu. Lepo izmešajte i sipajte na osnovu. Pospite krokanom, koncentrišući ga na široki deo. Kada uvijete rolat, orašasti plodovi treba da budu u sredini.
Možda će biti potrebno da sklonite malo smese pre nego što uvijete rolat, kako bi uzgledalo estetski dobro, čim dobije svoj oblik.
Uvijte ga pomoću folije i stavite ga u frižider na nekoliko sati kako bi se stegao. Ako ste isekli određeni deo možete da ga koristite za pravljenje bombona. Oblikujte loptice, stavite lešnik unutra, uvaljajte u krokan ljuspice.
Čim se praznilčni baunti rolat sa lešnicima bude stegnuo i bude spreman za konzumiranje, ukrasite lopticama i poslužite.