Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca mikserom do guste pene.
Dodajte jedno po jedno žumance i nastavite da mutite.
Dodajte ulje i kiselo mleko. Mutite dok ne postane homogena smesa.
Prosejte brašno i pomešajte ga sa praškom za pecivo.
Postepeno ga dodajte tečnoj smesi, mešajući dok ga ne upije.
Podelite smesu na tri dela.
U jedan deo dodajte kakao, koji ste prosejali tako da nema grudvica i promešajte dobro.
Dodajte čokoladne kapi u drugi deo smese.
U treći deo smese dodajte limunov šećer i narendanu koru limuna.
Osušite i zagrejte kalup za kolač.
Podmažite ga uljem pomoću silikonske četke i pospite brašnom, uklanjajući višak.
Stavite smesu sa ukusom limuna.
Dodajte kakao smesu i na kraju smesu sa čokoladnim kapima.
Lagano promešajte kašikom da biste dobili šare.
Mramorni kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 40 minuta.
U međuvremenu, proverite stepen pečenja štapićem za ražnjić.
Stavite gotov šareni jednostavni kolač na odgovarajući tanjir, okrećući kalup i pažljivo ga uklanjajući, a zatim za raskoš pospite kolač šećerom u prahu!