Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Jednostavni šareni kolač

Jednostavni šareni kolač

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k443
Jednostavni šareni kolač
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
22/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Koliko god da se lišavamo slatkih iskušenja, u momentu u kome vidimo ovaj kolač na stolu, odmah uzimamo najmanje dva parčeta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kora limuna - narendana
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • kakao - 2 kašike
  • čokoladne kapi - 1 kašika za pečenje
  • limunov šećer - 1 pakovanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca mikserom do guste pene.

Dodajte jedno po jedno žumance i nastavite da mutite.

Dodajte ulje i kiselo mleko. Mutite dok ne postane homogena smesa.

Prosejte brašno i pomešajte ga sa praškom za pecivo.

Postepeno ga dodajte tečnoj smesi, mešajući dok ga ne upije.

Podelite smesu na tri dela.

U jedan deo dodajte kakao, koji ste prosejali tako da nema grudvica i promešajte dobro.

Dodajte čokoladne kapi u drugi deo smese.

U treći deo smese dodajte limunov šećer i narendanu koru limuna.

Osušite i zagrejte kalup za kolač.

Podmažite ga uljem pomoću silikonske četke i pospite brašnom, uklanjajući višak.

Stavite smesu sa ukusom limuna.

Dodajte kakao smesu i na kraju smesu sa čokoladnim kapima.

Lagano promešajte kašikom da biste dobili šare.

Mramorni kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 40 minuta.

U međuvremenu, proverite stepen pečenja štapićem za ražnjić.

Stavite gotov šareni jednostavni kolač na odgovarajući tanjir, okrećući kalup i pažljivo ga uklanjajući, a zatim za raskoš pospite kolač šećerom u prahu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: