Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Šareni kolač puding

Šareni kolač puding

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Šareni kolač puding
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Samo zamislite ovaj šareni kolač na sredini vaše trpeze"

Potrebni sastojci

  • belanca - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila
  • orasi - mleveno
  • kakao - 2 supene kašike
  • želatin - 3 kesice
  • za krem od jaja
  • sveže mleko - 1 l
  • žumanca - 6 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa pripremom krema od jaja od andevenih sastojaka.

Rastvorimo 3 kesice želatina sa malo hladne vode, ostavljamo da nabubri, stavljamo na pru i dodajemo u vreo krem.

Ostavljamo krem da se ohladi ili čekamo da se ohladi i umutimo sa 6 belanaca i sa 1 šoljom šećera na sneg.

Umutimo belanca, dodajemo psotepeno u hladan krem i mutimo mikserom.

Gotov krem podelimo na 3 dela - u jedan deo stavljamo hladan krem i mutimi mikserom.

Gotov krem podelimo na 3 dela - u jedan deo stavljamo vanilu, u drugi - mlevene orahe i u trećo kakao.

Polivamo kalup za kolač hladnom vodom i sipamo jedan deo. Čekamo da se stegne, da bi bilo brže možemo da stavimo u zamrzivač.

Kada smesa bude gotova, vadimo i sipamo preko drugi deo. Stavljamo ponovo u zamrzivač i isto uradimo i sa trećom.

Prilikom poslednje stavljamo u zamrzivač, a u frižideru ostavimo nekoliko sati da se stegne.

Okretanje gotovog kolača u slojevima je tako što lagano prođemo po ivicama nožem, posle na sekund potapamo ceo kalup u vrelu vodu i odmah okrećemo na poslužavnik, ali kratko pošto se lako rastapa.

Uživajte u mom predivnom puding kolaču!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: