Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Kupola od pavlake sa belom čokoladom i dinjom

Kupola od pavlake sa belom čokoladom i dinjom

Kupola od pavlake sa belom čokoladom i dinjom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Slatko iznenađenje smo sakrili ispod ove slatke kupole od pavlake - vama ostaje da ga otkrijete"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • piškote - 12 komada
  • dinja - 300 g
  • bela čokolada - 100 g tečna
  • želatin - 1 komad
  • instant kafa - 200 ml topla
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite slatku pavlaku dok ne postane gust krem. Dodajte kiselu pavlaku i ponovo mutite dok sve ne postane homogena smesa.

Rastvorite želatin kako je naznačeno na pakovanju. Nakon što želatin nabubri, zagrejte ga kratko u mikrotalasnoj pećnici, ali pazite da ne proključa.

Sipajte želatin u smesu pavlaka, dodajte tečnu belu čokoladu i mešajte dok ne postane glatko.

Oljuštite dinju i isecite je na sitne komade. Dodajte je u smesu, ostavljajući deo za ukras.

Obložite duboku posudu prozirnom folijom. Sipajte deo krema u nju.

Potopite polovinu piškota u toplu instant kafu. Složite ih preko krema. Ponovo sipajte krem preko piškota.

Ponovite posptupak sa ostalim piškotama. Sipajte poslednji deo krema. Sve poravnajte i pritisnite.

Ostavite posudu u frižideru na oko 3-4 sata. Pažljivo okrenite posudu na tenjir i uklonite foliju. Ukrasite komadima dinje.

Krem kupolu sa belom čokoladom i dinjom isecite na komade.

Poslužite uz odgovarajući napitak - na primer uz kafu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: