Način pripreme
Rastvorite želatin u hladnoj vodi dok ne nabubri, nakon čega ga zagrejte na vodenoj pari, bez dostizanja tačke ključanja.
Umutite tečnu pavlaku u gust krem pomoću miksera. Dodajte maskarpone i kiselu pavlaku. Mutite dok ne postane homogeno. Dodajte želatin i izmešajte.
U tepsiju sa pokritenim prstenom stavite jednu koru. Sipajte polovinu krema i zagladite.
Piškote umočite u kafu u koju ste dodali rum.
Poređajte jedan sloj piškota na pavlaku. Piškote namažite tankim slojem krema. Rasporedite žele od kajsija. Ponovo namažite debelim slojem krema i stavite drugu koru.
Oblikujte tortu tako što koru namažete kremom.
Zalijte istopljenom belom čokoladom i pospite izrendanom mlečnom čokoladom i čokoladnim mrvicama.
Stavite tortu od pavlake u frižider na otprilike 4-5 sati.
Kada se stegne, pažljivo skinite prsten i stranice oblepite kokosovim brašnom.
Garnirajte svežom mentom za raskoš.
Torta od pavlake sa želeom od kajsija i belom čokoladom je gotova.