Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Torta od pavlake sa želeom od kajsija i belom čokoladom

Torta od pavlake sa želeom od kajsija i belom čokoladom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Torta od pavlake sa želeom od kajsija i belom čokoladom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
08/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Torta je kao ukusno objašnjenje u ljubavi koje svako zaslužuje da dobije"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 komada
  • piškote - 10 komada
  • maskarpone sir - 250 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • slatka pavlaka - 500 g
  • želatin - 2 kesice, dr Oetker (10 g)
  • žele od kajsija - 250 g
  • bela čokolada - 200 g
  • mlečna čokolada - 50 g
  • nes kafa - 1 šolja
  • rum - 2 supene kašike
  • menta - sveža
  • kokosovo brašno
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite želatin u hladnoj vodi dok ne nabubri, nakon čega ga zagrejte na vodenoj pari, bez dostizanja tačke ključanja.

Umutite tečnu pavlaku u gust krem pomoću miksera. Dodajte maskarpone i kiselu pavlaku. Mutite dok ne postane homogeno. Dodajte želatin i izmešajte.

U tepsiju sa pokritenim prstenom stavite jednu koru. Sipajte polovinu krema i zagladite.

Piškote umočite u kafu u koju ste dodali rum.

Poređajte jedan sloj piškota na pavlaku. Piškote namažite tankim slojem krema. Rasporedite žele od kajsija. Ponovo namažite debelim slojem krema i stavite drugu koru.

Oblikujte tortu tako što koru namažete kremom.

Zalijte istopljenom belom čokoladom i pospite izrendanom mlečnom čokoladom i čokoladnim mrvicama.

Stavite tortu od pavlake u frižider na otprilike 4-5 sati.

Kada se stegne, pažljivo skinite prsten i stranice oblepite kokosovim brašnom.

Garnirajte svežom mentom za raskoš.

Torta od pavlake sa želeom od kajsija i belom čokoladom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: