Način pripreme
Odlični hrskavi tompusi, pogodni i za meze i za predjelo ili za doručak.
U posudi umutite jaja viljuškom. U drugoj posudi pomešajte prezle, kukuruzno brašno, alevu papriku, čubar i promešajte dobro.
Kačkavalj isecite na debele štapiće.
Uzmite dve kore i isecite ih po sredini vodoravno i vertikalno poprečno u oblik krsta. Dobićete se 4 dvostruka kvadrata.
Premažite prvu koru četkom, stavite drugu koru preko, i nju premažite.
Na donji kraj stavite štapić kačkavalja, a sa obe strane preklopite kore za 1 cm i smotajte rolat.
Kada oblikujete sve pitice, zagrejte ulje u tiganju.
Lagano ih potopite u razmućena jaja da se ne raspadnu, uvaljajte u suvu smesu i pržite ukusne pite na 4. stepenu na ringli sa svih strana dok ne porumene.
Pržene tompuse sa kačkavaljem poslužite tople, a možete im dodati i zelenu salatu.
Brzo i vrlo ukusno!