Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tompusi od krompira sa kačkavaljem

Tompusi od krompira sa kačkavaljem

Tompusi od krompira sa kačkavaljem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ej, kakva komplikovana imena izmišljate našem omiljenom mezetu uz pivo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 3 - 4 lista
  • krompir - 3 - 4 srednji
  • peršun
  • biber
  • so
  • parmezan
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Ostavite da se ohladi i oljuštite.

Izgnječite viljuškom ili presom za krompi. Ako je potrebno dodajte još soli. Narendajte parmezan i promešajte.

Isecite peršun na sitno i dodajte i njega.

Uzmite list za pitu i podelite ga na 4 jednaka dela. Stavite po kašiku krompir smese i uvijte u rolat.

Gotove štapiće ispržite u prethodno zagrejanom tiganju sa masnoćom.

*Gotove štapiće ne poklapajte poklopcem da bi ostali hrskavi.

Tompusi od krompira sa kačkavaljem su mnogo ukusni, probajte ih!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: