Način pripreme
Pripremite čokoladni griz krem tako što kukuruzni griz sipate u šerpu na šporetu u vrelu vodu.
Kako se sitni griz kuva mnogo brže od krupnog, u početku brzim pokretima mešajte žicom kako griz ne bi formirao grudvice.
Kada se ravnomerno rastvori, žicu zamenite ravnom drvenom kašikom, kojom neprestano mešajte dok griz ne bude spreman.
Sklonite posudu sa vatre i dodajte smeđi šećer, rogač, kakao i kakao zrna. Ako je potrebno, dodajte još malo vode da postane kremasto!
Krem sa grizom može se služiti u šoljicama ili malim posudama, kao i u korpama za mafine ili mini mafine!
Uvaljajte korpice šećerom u prahu tako da budu bele boje i da se istakne čokoladni krem! Pospite sitno seckanim orasima za ukras ili drugim orašastim plodovima po želji!
Ovaj krem od čokoladnog griza u korpicama pogodna je za dečije rođendane i zabave!