bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Griz
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Stare gozbe i moderni recepti su ogromna tema koja sugeriše mnoga poređenja i zaključke. Zanimljiva je i jer se ispostavlja da se hrana naših predaka...

U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od...

U šerpu sipajte sveže mleko i stavite ga na vatru da proključa.
U posudu sipajte griz, so i šećer i dobro promešajte namirnice.
Nekoliko sekundi...

Pomešamo kukuruzni griz i smeđi šećer i potopimo sa toplom vodom, prethodno u njoj pomešamo sveže isceđen sok od limuna.
Aromatizujemo smesu za...

Vodu, šećer i vanilu promešajte dok ne dobijete hladni šećerni sirup.
U tiganj sa teflonskim pokrivačem stavite maslac. Ugrejte ga i kada se istopi...

U šerpu sipamo vodu i dodajemo šećer, stavljamo na vatru i ostavljamo da provri, dodajemo vanilu, promešamo i skidamo sa vatre.
U tiganj ugrevamo...

Počnite sa sirupom, pomešajte šećer i vodu u šerpi, stavite na ringlu i ostavite da provri.
Dodajte vanile, izmešajte i ostavite da malo vri tri...

Pomešati griz sa šećerom, belim vinom, brašnom, uljem, sodom bikarbonom i oraščićem.
Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji 30 minuta na hladnom...

Umutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati.
Mešajte malo duže da se razbiju grudvice.
Pržiti uštipke...

U šerpu sipajte vodu i šećer. Kada provri, dodajte cimet i vanilu.
Nakon toga u drugoj šerpi istopite maslac i sipajte griz. Na slabijoj ringli...

Stavite 1 šolju šećera da se karamelizuje, nakon toga dodajte preostali šećer i sipajte svu vodu. Mešajte, dok se ne otopi, pa zatim sklonite karamelizovani...
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: