bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Griz
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se Pravi Griz

Kako se Pravi Griz

Otkrij 24 ideje iz naših kolekcija za: Kako se Pravi Griz
GrizGrizGriz je cenjena hranljiva namirnica koja se dobija mlevenjem zrna pšenice ili kukuruza, a razultat nam je poznat pšenični ili kukuruzni griz. Njegova...
Griz kašaGriz kašaU šerpu sipajte sveže mleko i stavite ga na vatru da proključa. U posudu sipajte griz, so i šećer i dobro promešajte namirnice. Nekoliko sekundi...
Griz mafiniGriz mafiniPomešamo kukuruzni griz i smeđi šećer i potopimo sa toplom vodom, prethodno u njoj pomešamo sveže isceđen sok od limuna. Aromatizujemo smesu za...
Griz-alvaGriz-alvaVodu, šećer i vanilu promešajte dok ne dobijete hladni šećerni sirup. U tiganj sa teflonskim pokrivačem stavite maslac. Ugrejte ga i kada se istopi...
Brzi griz uštipciBrzi griz uštipciUmutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati. Mešajte malo duže da se razbiju grudvice. Pržiti uštipke...
Dvobojna griz alvaDvobojna griz alvaPočnite sa sirupom, pomešajte šećer i vodu u šerpi, stavite na ringlu i ostavite da provri. Dodajte vanile, izmešajte i ostavite da malo vri tri...
Klasična griz alvaKlasična griz alvaU šerpu sipamo vodu i dodajemo šećer, stavljamo na vatru i ostavljamo da provri, dodajemo vanilu, promešamo i skidamo sa vatre. U tiganj ugrevamo...
Zdrava griz alvaZdrava griz alvaU šerpu sipajte vodu i šećer. Kada provri, dodajte cimet i vanilu. Nakon toga u drugoj šerpi istopite maslac i sipajte griz. Na slabijoj ringli...
Šarena griz alvaŠarena griz alvaU šerpu sipamo vodu i šećer. Ostavljamo da vri malo dok se šećer ne istopi i dok se sirup ne zgusne. U duboki tiganj na vatri stavljamo ulje da...
Babina griz alvaBabina griz alvaPripremamo prvo sirup od vode i šećera. U njega dodajemo vanilu. Kada je gotov, u dubok tiganj se sipa ulje. Kada se zagreje sipa se griz i zaprži...
Grčka griz alvaGrčka griz alva
Ugrevamo ulje u šerpi i dodajemo griz, mešamo da ne zagori. U drugoj posudi propremamo vodu i šećer da bismo mogli da sipamo u griz, koji smo zapržili...
Griz-krem BauntiGriz-krem BauntiU posudu se stave šećer, maslac i griz. Ostavljaju se na ringli da se zapeku dok ne dobiju zlatastu boju. Za to vreme se pomešaju sveže i kokosovo...

Rejting

3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: