bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Griz
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Kako se Pravi Griz

Otkrij 24 ideje iz naših kolekcija za: Kako se Pravi Griz
GrizGrizGriz je cenjena hranljiva namirnica koja se dobija mlevenjem zrna pšenice ili kukuruza, a razultat nam je poznat pšenični ili kukuruzni griz. Njegova...
Griz mafiniGriz mafiniPomešamo kukuruzni griz i smeđi šećer i potopimo sa toplom vodom, prethodno u njoj pomešamo sveže isceđen sok od limuna. Aromatizujemo smesu za...
Griz-alvaGriz-alvaVodu, šećer i vanilu promešajte dok ne dobijete hladni šećerni sirup. U tiganj sa teflonskim pokrivačem stavite maslac. Ugrejte ga i kada se istopi...
Brzi griz uštipciBrzi griz uštipciUmutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati. Mešajte malo duže da se razbiju grudvice. Pržiti uštipke...
Posna griz tortaPosna griz tortaPomešati griz sa šećerom, belim vinom, brašnom, uljem, sodom bikarbonom i oraščićem. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji 30 minuta na hladnom...
Zdrava griz alvaZdrava griz alvaU šerpu sipajte vodu i šećer. Kada provri, dodajte cimet i vanilu. Nakon toga u drugoj šerpi istopite maslac i sipajte griz. Na slabijoj ringli...
Domaće griz knedleDomaće griz knedleZa knedle: Žumance odvojiti od belanceta. Belance umutiti viljuškom u čvrst šam, dodati žumance i izmešati. Posoliti, dodati ulje i sjediniti viljuškom...
Grčki griz desertGrčki griz desertPočnite sa sirupom, za tu svrhu ujedinite sve sastojke za njega i nakon što provri kuvajte 5 minuta. U velikom tiganju sa nelepljivim dnom istopite...
Šarena griz alvaŠarena griz alvaU šerpu sipamo vodu i šećer. Ostavljamo da vri malo dok se šećer ne istopi i dok se sirup ne zgusne. U duboki tiganj na vatri stavljamo ulje da...
Klasična griz-alvaKlasična griz-alvaZapecite griz u umerenoj rerni dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući drvenom kašikom. U topao griz dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi...
Babina griz alvaBabina griz alvaPripremamo prvo sirup od vode i šećera. U njega dodajemo vanilu. Kada je gotov, u dubok tiganj se sipa ulje. Kada se zagreje sipa se griz i zaprži...
Griz-krem BauntiGriz-krem BauntiU posudu se stave šećer, maslac i griz. Ostavljaju se na ringli da se zapeku dok ne dobiju zlatastu boju. Za to vreme se pomešaju sveže i kokosovo...

Rejting

3
Ukupno glasalo: 2
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Oceni: