bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Griz
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Stare gozbe i moderni recepti su ogromna tema koja sugeriše mnoga poređenja i zaključke. Zanimljiva je i jer se ispostavlja da se hrana naših predaka...

U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od...

U šerpu sipajte sveže mleko i stavite ga na vatru da proključa.
U posudu sipajte griz, so i šećer i dobro promešajte namirnice.
Nekoliko sekundi...

Vodu, šećer i vanilu promešajte dok ne dobijete hladni šećerni sirup.
U tiganj sa teflonskim pokrivačem stavite maslac. Ugrejte ga i kada se istopi...

Pomešamo kukuruzni griz i smeđi šećer i potopimo sa toplom vodom, prethodno u njoj pomešamo sveže isceđen sok od limuna.
Aromatizujemo smesu za...

Umutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati.
Mešajte malo duže da se razbiju grudvice.
Pržiti uštipke...

Pomešati griz sa šećerom, belim vinom, brašnom, uljem, sodom bikarbonom i oraščićem.
Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji 30 minuta na hladnom...

U šerpu sipajte vodu i šećer. Kada provri, dodajte cimet i vanilu.
Nakon toga u drugoj šerpi istopite maslac i sipajte griz. Na slabijoj ringli...

Stavite 1 šolju šećera da se karamelizuje, nakon toga dodajte preostali šećer i sipajte svu vodu. Mešajte, dok se ne otopi, pa zatim sklonite karamelizovani...

U posudu se stave šećer, maslac i griz. Ostavljaju se na ringli da se zapeku dok ne dobiju zlatastu boju.
Za to vreme se pomešaju sveže i kokosovo...

Zapecite griz u umerenoj rerni dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući drvenom kašikom.
U topao griz dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi...
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: