Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Griz
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću....

Dodajte šećerni sirup i mešajte dok se griz ne skuva.
Vruću griz-alvu sipajte u posudu, koju ste prethodno nakvasili hladnom vodom....

Dok je još topla, griz-alva se poređa u pleh ili kalup, poravna se iseče na komade. Klasična griz-alva se servira hladna....

Umutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati.
Mešajte malo duže da se razbiju grudvice....

Pomešati griz sa šećerom, belim vinom, brašnom, uljem, sodom bikarbonom i oraščićem....

Ostavite griz alvu da se stegne.
Nakon što je vaša zdrava griz alva gotova, možete da je dekorišete sa još cimeta i oraha i da servirate....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: