Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Griz
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću....

Dodajte šećerni sirup i mešajte dok se griz ne skuva.
Vruću griz-alvu sipajte u posudu, koju ste prethodno nakvasili hladnom vodom....

Umutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati.
Mešajte malo duže da se razbiju grudvice....

Dok je još topla, griz-alva se poređa u pleh ili kalup, poravna se iseče na komade. Klasična griz-alva se servira hladna....

Dodavati kašiku po kašiku griza, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Supu skuvati po svom receptu....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: