Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Tarama kavijar u korpicama od cvekle

Tarama kavijar u korpicama od cvekle

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
16836831
Tarama kavijar u korpicama od cvekle
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Tarama kavijar u korpicama od crvene cvekle za vaš praznik."

Potrebni sastojci

  • za taramu
  • kavijar - 100 g
  • luk - 1 velika glavica
  • stari hleb - 2 kriške, zalivene mlakom vodom
  • ulje - 600 - 700 ml (koliko je potrebno da upije kavijar)
  • limun - 1 komad, sok i narendana kora
  • za korpice
  • tortilje - 1 pakovanje ili 5 komada sa cveklom
  • ulje - za podmazivanje kalupa
  • prilikom posluživanja
  • limun
  • čeri paradajz
  • masline
  • sveži začini
* merne jedinice

Način pripreme

U blender stavite luk, kavijar, veoma dobro isceđen od vode stari hleb i 50 ml ulja. Dobro sameljite dok se ne homogenizuje i prebacite u veliku posudu.

Počnite da mutite mikserom ili kuhinjskim robotom na visokim obrtajima. Postepeno dodajte ili u mlazu ulje po otprilike 100 ml. Ponovo dodajte ulje, tako što se prethodno potpuno upije u smesu.

Mutite otprilike 20 minuta tako što na kraju dodate sok od limuna i narendanu koru /ako volite koru limuna/. Kratko mešajte. Čuvajte u frižideru minimum 3 sata.

Pripremite korpice poput tortilja, naseckajte pomoću kalupa u obliku cvetića. Podmažite kalup za mafine i oblikujte korpice. Zapecite na kratko. Ohladite.

Gotove korpice napinite sa malim porcijama kavijara, dekorišite limunom, maslinama, čeri paradajzom i svežim zelenim začinima.

Poslužite Tarama kavijar u korpicama od cvekle na dasci sa odgovarajućim napitkom.

Takođe, pogledajte i ideju za zalogaje za taramom. Pogledajte i kako da napravite tirokaftere ili omiljenu grčku tirosalatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: