Način pripreme
U blender stavite luk, kavijar, veoma dobro isceđen od vode stari hleb i 50 ml ulja. Dobro sameljite dok se ne homogenizuje i prebacite u veliku posudu.
Počnite da mutite mikserom ili kuhinjskim robotom na visokim obrtajima. Postepeno dodajte ili u mlazu ulje po otprilike 100 ml. Ponovo dodajte ulje, tako što se prethodno potpuno upije u smesu.
Mutite otprilike 20 minuta tako što na kraju dodate sok od limuna i narendanu koru /ako volite koru limuna/. Kratko mešajte. Čuvajte u frižideru minimum 3 sata.
Pripremite korpice poput tortilja, naseckajte pomoću kalupa u obliku cvetića. Podmažite kalup za mafine i oblikujte korpice. Zapecite na kratko. Ohladite.
Gotove korpice napinite sa malim porcijama kavijara, dekorišite limunom, maslinama, čeri paradajzom i svežim zelenim začinima.
Poslužite Tarama kavijar u korpicama od cvekle na dasci sa odgovarajućim napitkom.
Takođe, pogledajte i ideju za zalogaje za taramom. Pogledajte i kako da napravite tirokaftere ili omiljenu grčku tirosalatu.