Način pripreme
Stavite oljuštenu sirovu cveklu, banane, bademe i jaja u nutri blender i pasirajte. Po želji da bi bilo slađe dodajte i malo šećera.
U malu posudicu nalomite čokoladu na parčiće i zajedno sa kokosovim uljem istopite na pari.
Dodajte kakao, vanilu i istopljenu čokoladu. Blendirajte ponovo.
Otvorite blender i dodajte sodu i prašak za pecivo. Blendirajte kratko.
Dobijenu smesu sipajte u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom namazanu kokosovim uljem - možete da koristite i papir za pečenje.
Stavite posudu u pethodno zagrejanu rernu na 185 stepeni na oko 30 minuta. Proverite drvenim ražnjićem ili čačkalicom da li je brauni gotov.
Ohladite i isecite brauni bez brašna sa cveklom i bananama na parčiće.
Po želji možete da ga pospete kakaom u prahu ili šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!