Način pripreme
Za pripremu dve ove jedinstvene palačinke bez brašna su vam potrebni samo navedeni sastojci. Po želji kokosov maslac možete zameniti sa maslacem Gi.
Prvi korak je priprema smese za palačinke - sve sastojke stavljamo u odgovarjuću posudu i pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu. Ako vam se čini da smesa nije dovoljno retka, možete dodati kašiku kiselog mleka ili još malo kokosovog maslaca.
Za pečenje palačinaka potreban nam je tiganj sa dnom koje se ne lepi, ugrevamo ga dok ne dobijemo srednju temepraturu. Ideja je da se palačinke ispeku ravnomerno i da ima vremena da se oblikuje sama palačinka.
Kad se tiganj dovoljno ugreje namažemo sa malo kokosovog maslaca silikonskom četkom i sipamo polovinu smese. Ravnomerno rasporedimo smesu.
Čim se palačinka zapeče sa donje stran, pažljivo i uz pomoć spatule okrenemo i pečemo sa druge strane. Gotove palačinke mažemo kokosovim maslacem po želji. Pokrivamo ih vlažnom krpom i ostavljamo kratko da se popare.
Bananu izgnječimo i u nju dodajemo jagode, isečene na male komade. Po želji možemo začiniti palačinke sa nekoliko kapljica soka od limuna za intenzivniji ukus. Ukrasite palačinke sa voćnom smesom ili drugim po želji i servirajte.