Način pripreme
Kolač sa čokoladom i jagodama u mulitkukeru je omiljeni kolač malih i velikih!
U posudi miksera se umute jaja sa šećerom. Meša se barem 5 minuta kako bi se šećer istopio.
Dodaje se vanila, kiselo mleko, ulje i meša se još malo kako bi se pomešali sastojci za kolač.
Na kraju se dodaje brašno i prašak za pecivo. Ponovo se muti mikserom dok se ne dobije smesa za kolač. Kao poslednje dodaje se usitnjena čokolada u komadima i čokoladne mrvice, izmeša se špatulom.
Posuda kukera je 21 cm, podmazuje se mekim maslacem po dnu i zidovima. Sipa se testo za kolač.
Poklopi se poklopcem, sa menija se izabere funkcija za pečenje kolača Cake - izabrala sam da se peče 50 minuta. Temperatura je zadata, vi je ne birate, ona je 130 stepeni (piše u knjižici uređaja).
Pritiskate Start i pečete tako što se prvih 20-25 minuta ne otvara poklopac.
Nakon što prođe vreme, otvorite poklopac, pogledajte kolač, a mekanom krpom obrišite kapljice vode po poklopcu, zato što će nakon što ga zatvorite pasti na testo.
Pecite do kraja programa, posle isključite i ostavite još 10 minuta u kukeru.
Lako se vadi, prvo s dve krpe izvadite šerpu iz kukera, stavite odozgo belu tepsiju za kuvanje na pari i okrenite na nju. Pogledajte na fotografiji.
Ohladite ispečeni kolač sa čokoladom.
Pripremite preliv tako što zagrejete pavlaku sa polovinom usitnjene čokolade i izmešajte kako bi se istopilo.
Dodajte i ostalu čokoladu, skinite sa ringle i mešajte u glatku smesu.
Ohladite da se zgusti, prelijte kolač i dekorišite jagodama i orašastim plodovima.
Neka vam je slatko! Kolač sa prelivom je vazdušast i ukusan, vredi da napravite recept sa multikukerom!