Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa čokoladom i jagodama u mulitkukeru

Kolač sa čokoladom i jagodama u mulitkukeru

Kolač sa čokoladom i jagodama u mulitkukeru
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Vredi da isprobate ovaj recept za kolač u multikukeru."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • kiselo mleko - 100 g
  • ulje - 80 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 300 g
  • maslac - za posudu kukera
  • čokolada - 40 g, mlečna, iseckana
  • čokoladne mrvice - 1 kesica
  • preliv
  • pavlaka - 60 ml, tečna
  • čokolada - 60 g, mlečna
  • jagode
  • orašasti plodovi
* merne jedinice

Način pripreme

Kolač sa čokoladom i jagodama u mulitkukeru je omiljeni kolač malih i velikih!

U posudi miksera se umute jaja sa šećerom. Meša se barem 5 minuta kako bi se šećer istopio.

Dodaje se vanila, kiselo mleko, ulje i meša se još malo kako bi se pomešali sastojci za kolač.

Na kraju se dodaje brašno i prašak za pecivo. Ponovo se muti mikserom dok se ne dobije smesa za kolač. Kao poslednje dodaje se usitnjena čokolada u komadima i čokoladne mrvice, izmeša se špatulom.

Posuda kukera je 21 cm, podmazuje se mekim maslacem po dnu i zidovima. Sipa se testo za kolač.

Poklopi se poklopcem, sa menija se izabere funkcija za pečenje kolača Cake - izabrala sam da se peče 50 minuta. Temperatura je zadata, vi je ne birate, ona je 130 stepeni (piše u knjižici uređaja).

Pritiskate Start i pečete tako što se prvih 20-25 minuta ne otvara poklopac.

Nakon što prođe vreme, otvorite poklopac, pogledajte kolač, a mekanom krpom obrišite kapljice vode po poklopcu, zato što će nakon što ga zatvorite pasti na testo.

Pecite do kraja programa, posle isključite i ostavite još 10 minuta u kukeru.

Lako se vadi, prvo s dve krpe izvadite šerpu iz kukera, stavite odozgo belu tepsiju za kuvanje na pari i okrenite na nju. Pogledajte na fotografiji.

Ohladite ispečeni kolač sa čokoladom.

Pripremite preliv tako što zagrejete pavlaku sa polovinom usitnjene čokolade i izmešajte kako bi se istopilo.

Dodajte i ostalu čokoladu, skinite sa ringle i mešajte u glatku smesu.

Ohladite da se zgusti, prelijte kolač i dekorišite jagodama i orašastim plodovima.

Neka vam je slatko! Kolač sa prelivom je vazdušast i ukusan, vredi da napravite recept sa multikukerom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: