Način pripreme
Prosejte brašno u duboku posudu zajedno sa soli, praškom za pecivo, vanilom i kakaom. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, uljem i rumom.
Pomešajte sodu sa kiselim mlekom i dodajte ih u smesu.
Pomešajte tečne i suve sastojke iz dve posude, mešajte neprestano i sipajte postepeno toplu vodu, dok ne dobijete gusto testo.
Izlomite čokoladu na krupnije komade, a jagode očistite od drške i operite. Sipajte smesu za kolač u pleh, prečnika 26 cm, prethodno namazan uljem.
Stavite uspravno jagode u smesu, na rastojanju jedna od druge, a čokoladu stavite odozgo pažljivo, nemojte mešati.
Gustina testa neće dozvoliti čokoadi da potone i ona će ostati na površini kolača.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 60 minuta, ili proverite čačkalicom za zube. Na kraju pospite šećerom u prahu.