Način pripreme
Kolač sa srcem za zaljubljene je lep i efikasan i sjajno je iznenađenje za Dan zaljubljenih ili svaki drugi povod kako bismo pokazali pažnju i ljubav prema svom partneru.
Odvojte malo više vremena za njegovu pripremu, ali ne plašite se da je komplikovano.
Počnite sa najvažnijim delom - srcem.
U posudi umutite meki maslac sa šećerom i kada dobijete vazdušasti krem, stavite jaje i ne prestajte da mutite mikserom.
Posebno ugasite sodu u sirćetu, a u sveže mleko sipajte limunov sok i ostavite da se usiri.
U krem od maslaca i jajeta stavite usireno mleko, aktiviranu sodu, vanilin šećer i poslastičarsku boju. Mešajte dok ne pstane homogeno i na kraju u smesu prosejte brašno.
Dobro homogenizujte crveno testo za kolač i sipajte ga u pravougaoni kalup za kolače sa zapreminom od 1 l (prethodno nauljen i nabrašnjen).
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 35-40 minuta ili dok čačkalica koju zabodete ne bude suva. Ostavite na kratko u kalupu pre nego što izvadite, budući da je sipljiv.
Gotov roze kolač ohladite na rešetci i isecite na dva po dužinu kroz sredinu kao kad sečemo koru za tortu.
Isecite srca kalupčićima za kolače i poređajte ih gusto prilepljene jedan uz drugi tako što njihova dužina treba da bude veličine pravougaonog kalupa u kom će se peći osnovno testo za kolač - 27 cm.
Gusto uvijte ivice od srca providnom kuhinjskom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata. Ako ne žurite, možete početi prethodnog dana i da ostavite u frižider na jednu noć.
Stvrdnuta srca, zalepljena jedno za drugo kao ceo jedan blokić, izvadite iz frižidera ili zamrzivača i pređite na ostali deo kolača.
Umutite tri jaja sa šećerom, sipajte istopljeni maslac, mleko i na kraju brašno sa praškom za pecivo.
Nauljite i nabrašnite kalup za kolač i u njega stavite sloj belog testa za kolače. Na njega u sredinu stavite blokić od crvenih srca i zalijte ostalom smesom.
Pecite 45 minuta u prethodno zagrejnoj rerni na 160 stepeni. Ostavite da se malo ohlade i onda dodatno ohladite na rešetci.
Ovim je glavnim deo recepta završen i ostaje da ukrasite prema vašoj mašti kako bi vaš kolač za Dan zaljubljenih bio još lepši, iako se njegov šarm krije u unutrašnjosti kada se iseče.
Ja sam špricala kalupčiće od ganaša od bele čokolade blago obojen u roze i posula šećerom u prahu.
Predivan praznik vam želim i neka vam je slatko!
*Isečke od srca možete da koristite i za druge slatkiše poput pudinga, torte u šoljicama ili teglicama ili kejk pops.