Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa srcem za zaljubljene

Kolač sa srcem za zaljubljene

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kolač sa srcem za zaljubljene
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
85 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Ako želite zaista da oduševite ili prosto da obradujete vašeg partnera, pripremite ovaj ukusni recept za ukusni kolač sa srcem i aromu ljubavi"

Potrebni sastojci

  • Za srce
  • brašno - 160 g
  • sveže mleko - 110 ml
  • kravlji maslac - 55 g, meki
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 140 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • sirće - 1/2 kašičice
  • poslastičarska boja - 1 kašičica, crvena
  • Kejk
  • jaja - 3 komada
  • kravlji maslac - 150 g, istopljeni
  • šećer - 150 g
  • brašno - 230 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 15 g
  • Za posipanje
  • šećer u prahu
  • ganaš - od bele čokolade za dekoraciju, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kolač sa srcem za zaljubljene je lep i efikasan i sjajno je iznenađenje za Dan zaljubljenih ili svaki drugi povod kako bismo pokazali pažnju i ljubav prema svom partneru.

Odvojte malo više vremena za njegovu pripremu, ali ne plašite se da je komplikovano.

Počnite sa najvažnijim delom - srcem.

U posudi umutite meki maslac sa šećerom i kada dobijete vazdušasti krem, stavite jaje i ne prestajte da mutite mikserom.

Posebno ugasite sodu u sirćetu, a u sveže mleko sipajte limunov sok i ostavite da se usiri.

U krem od maslaca i jajeta stavite usireno mleko, aktiviranu sodu, vanilin šećer i poslastičarsku boju. Mešajte dok ne pstane homogeno i na kraju u smesu prosejte brašno.

Dobro homogenizujte crveno testo za kolač i sipajte ga u pravougaoni kalup za kolače sa zapreminom od 1 l (prethodno nauljen i nabrašnjen).

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 35-40 minuta ili dok čačkalica koju zabodete ne bude suva. Ostavite na kratko u kalupu pre nego što izvadite, budući da je sipljiv.

Gotov roze kolač ohladite na rešetci i isecite na dva po dužinu kroz sredinu kao kad sečemo koru za tortu.

Isecite srca kalupčićima za kolače i poređajte ih gusto prilepljene jedan uz drugi tako što njihova dužina treba da bude veličine pravougaonog kalupa u kom će se peći osnovno testo za kolač - 27 cm.

Gusto uvijte ivice od srca providnom kuhinjskom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata. Ako ne žurite, možete početi prethodnog dana i da ostavite u frižider na jednu noć.

Stvrdnuta srca, zalepljena jedno za drugo kao ceo jedan blokić, izvadite iz frižidera ili zamrzivača i pređite na ostali deo kolača.

Umutite tri jaja sa šećerom, sipajte istopljeni maslac, mleko i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Nauljite i nabrašnite kalup za kolač i u njega stavite sloj belog testa za kolače. Na njega u sredinu stavite blokić od crvenih srca i zalijte ostalom smesom.

Pecite 45 minuta u prethodno zagrejnoj rerni na 160 stepeni. Ostavite da se malo ohlade i onda dodatno ohladite na rešetci.

Ovim je glavnim deo recepta završen i ostaje da ukrasite prema vašoj mašti kako bi vaš kolač za Dan zaljubljenih bio još lepši, iako se njegov šarm krije u unutrašnjosti kada se iseče.

Ja sam špricala kalupčiće od ganaša od bele čokolade blago obojen u roze i posula šećerom u prahu.

Predivan praznik vam želim i neka vam je slatko!

*Isečke od srca možete da koristite i za druge slatkiše poput pudinga, torte u šoljicama ili teglicama ili kejk pops.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: