Način pripreme
Sameljite keks i pomešajte s istopljenim maslacem. Dobro pomešajte, raširite i pritisnite smesu kašikom na dno okruglogkalupa sa pokretnim prstenom, postavljene papirom za pečenje. Stavite je u frižider na oko pola sata.
Odvojeno umutite pavlaku sa šećerom. Dodajte joj sir, sok od pola limuna, limunovu koru narendanu na sitno rende i vanilin šećer, umutite mikserom u krem. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprekidno mešanje dok se ne dobije homogena smesa.
Namažite osnovu čizkejka delom džema, sipajte krem preko njega i poravnajte površinu. Preporučujem da oblepite posudu spolja aluminijumskom folijom, da ne ulazi voda prilikom pečenja na vodenoj pari.
Pomešajte ostatak džema s malo crvene boje i vode, kao sirup. Napunite špric sirupom i pravite krugove na kremu spiralnim redom. Čačkalicom prođite kroz spirale u jednom pravcu da se naprave srca.
Pecite na vodenoj pari u prethodno zagrejanoj rerni, prvih 15 minuta na 200 stapeni, i sat vremena na 100 stepeni. Ohlađeni čizkejk stavite u odgvarajući tanjir za serviranje.