Krhka pržena svinjska džigerica
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Krhka pržena svinjska džigerica

Krhka pržena svinjska džigerica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Krhka pržena svinjska džigerica
Fotografije: Dimitrina Ivanova
25/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Današnji predlog za sjajno meze uz pivo je ova toliko krhka pržena svinska džigerica. Prijatno!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsku džigericu na kriške. Operite je dobro. Stavite je u posudu i dodajte sveže mleko.

Ostavite je u frižideru 6 sati.

U tiganj sipajte masnoću da se zagreje. Ocedite džigericu od svežeg mleka i osušite je kuhinjskim ubrusom.

U posudu stavite brašno i počnite da valjate parčiće džigerice.

Kada se masnoća zagreje počnite prženje, ali pazite, jer ponekad mnogo prska.

Izvadite i u tanjirić u kojem ostavljate stavite kuhinjski ubruus da upija suvišnu masnoću.

Posolite, ali nakon što ispržite.

Za garnirung možete da ispržite krompiriće i da otvorite jedno hladno pivce. Sjajno meze uz pivo.

Prijatno!

Krhka pržena svinjska džigerica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: