Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Francuski makaronsi sa čokoladom

Francuski makaronsi sa čokoladom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Francuski makaronsi sa čokoladom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
25
"Čim napravimo klasične francuske makaronse, znači sve možemo"

Potrebni sastojci

  • belanca - 110 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • šećer - 110 g, kristal
  • bademovo brašno - 130 g
  • poslastičarska boja - gel, crvena
  • bademovo brašno - 130 g
  • krem
  • tečna čokolada - 150 g
  • maslac - 1 kašičica
  • sveže mleko - 2 kašičice
  • krem sir - 50 g
  • tamna čokolada - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Francuski makaronsi kao za praznik, ima šta još da se poželi, ali ja sam zadovoljna. Počinjemo sa mućenjem belanaca mikserom sa prstohvatom soli u suvoj posudi, dodajemo kristal šećer 2-3 puta i mutimo barem 5 minuta da ne bi bilo kristala, a da smesa bude glatka kao za slatke puslice.

Prosejemo šećer u prahu i bademovo brašno. Tri puta dodajemo belanca u suvu smesu i mešamo špatulom. Sada je trenutak da dodamo boju, mešamo da se dobije homogena smesa jednake boje.

Sipamo u kesu za jednokratnu upotrebu, odsečemo vrhić i špricamo kružiće prečnika 3-4 cm na papir za pečenje u veliku tepsiju. Tepsiju udaramo barem 6-7 možda i više puta u radnu površinu kako bi izašao vazduh.

Ako se na makaronsima pojavi rupa, lagano je zagladimo čačkalicom za zube. Čuvamo sat vremena na hladnom mestu, ali ne u frižideru dok se na dodir ne počne lepiti za prste. Rerna treba da bude zagrejana na 140 stepeni bez ventilatora, pečemo17-20 minuta i gotovo.

Ima detalja u mom receptu za francuske makaronse sa običnom brašnom koji su malo drugačiji.

A ovo ovde su klasični francuski makaronsi. Ostavljamo da se ohlade kolačići, inače su mekani i lomljivi. Pripremamo krem, moj je čokoladni. Istopimo maslac sa izlomljenom crnom čokoladom i svežim mlekom, izmešamo u glatku smesu i skidamo sa ringle.

Kada se blago ohladi, dodajemo tečnu čokoladu i na kraju krem sir za izbalansirani ukus. Sipamo krem u kornet od papira za pečenje, u sredinu makaronsa špricamo i slepimo odozgo sa drugim kružićem. Serviramo francuske makaronse sa čokoladom ohlađene za prazničnu trpezu!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Super dete ih obož
28.06.2021 19:02