Način pripreme
U staklenu ili metalnu duboku posudu prosejete zajedno bademovo brašno, kakao i šećer u prahu.
Mutite belanca na niskom ubrzanju dok se ne formira pena. Kada se formira pena, počinjete postepeno da dodajete šećer i postepeno povećavate ubrzanje. Mutite belanca dok se ne dobiju mekani vrhovi.
Nakon što ih umutite, u belanca dodajete bademovu smesu u nekoliko navrata mešajući špatulom u smeru kazaljke na satu.
Kada ih pomešate, smesom punite poslastičarski špric i špricate male krugove prečnika otprilike 4 cm u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Izlupkate tepsiju odozdo kako bi našpricani krugovi mogli da izbace višak vazduha. Ostavite ih tako bez da ih uvijate ičim na sobnoj temperaturi otprilike sat vremena kako bi uhvatili koricu.
Pre nego što ih stavite u rernu, proverite da li su uhvatili koricu tako što ih lagano prstima dodirnete odozgo.
Francuske makaronse pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C 12 minuta.
Za pripremanje krema u posudicu izlomite čokoladu. U šerpi pomešajte Bejlis i pavlaku i prokuvajte ih. Prokuvanu smesu dodajte u čokoladu, mešajte dok se ne istopi i stavite smesu u frižider na sat vremena.
Nakon što odstoji, umutite smesu mikserom u početku na niskoj, a postepeno na visokoj brzini dok se ne dobije mekani krem Bejlis.
Gotov krem punite u špric i na jedan kružić makaronsa špricajte malo krema i poklopite drugim kružićem slepljene kolačiće.