Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Francuski makaronsi sa orasima

Francuski makaronsi sa orasima

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
13021491
Francuski makaronsi sa orasima
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Francuski makaronsi koji će stajati kao male perlice pored vaših božićnih kolačića."

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 100 g
  • brašno od mlevenih oraha - 50 g
  • belanca - 2 komada
  • šećer - 40 g
  • šećerne mrvice - za posipanje
  • Za krem
  • pavlaka - 100 ml
  • čokoladna kuvertira - 100 ml sa visokim sadržajem kakaa
  • instant kafa - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite belanca u suvu posudu i mutite mikserom prvo na niskom stepenu dok se ne formira pena. Nakon toga pojačajte temperaturu, postepeno dodavajući šećer.

U drugoj posudi prosejte zajedno nekoliko puta brašno od oraha i šećer u prahu.

U umućena bečanca dodajte 2-3 puta suvu smesu mešajući špatulom ili na nižem stepenu miksera.

Tepsiju obložite papirom za pečenje. Gotovu smesu napunite u špric i špricajte makaronse na pripremljenoj tepsiji. Kada su svi makaronsi gotovi, istupkajte tepsiju odozdo nekoliko puta kako bi izašao vazduh iz njih.

Ostavite tepsiju na makar 30 minuta na sobnoj temperaturi dok francuski makaronsi ne počnu da hvataju koricu. Po želji pospite šećernim mrvicama.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 10-12 minuta. Izvadite ih an rešetku dok se ne ohlade.

Napravite krem za slepljene kolačiće. Za taj cilj zagrejte pavlaku i kafu, ali bez uzaviranja.

Dobro izmešajte i u njih dodajte čokoladu naseckanu na male kockice zajedno sa maslacem. Sklonite sa ringle i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Gotov krem ostavite na hladnom da se stegne, nakon čega njime slepite makaronse.

Francuske makaronse sa orasima čuvajte u kutijama u frižideru.

Pogledajte još top 11 saveta za pravljenje francuskih makaronsa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: